Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Jajka zapiekane z szynką


17.10.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Jajka zapiekane najlepiej podawać z ciepłymi tostami z masłem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  szynka gotowana
    chuda
  • masło
    do foremek
  • 4 sztuki  jajka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    świeżo zmielony, do smaku
  • 1 pęczek  natka pietruszki
    posiekana
  • 200 g  śmietana
  • 2 łyżki  ser
    starty

Sposób przyrządzania:

  1. Szynkę pokrój w kostkę. Masłem wysmaruj 4 kokilki i wsyp do nich mięso.
  2. Do każdej foremki wbij po jajku. Oprósz solą, pieprzem i natką pietruszki. Na wierzchu rozprowadź śmietanę i posyp ją startym serem. Piecz 10 minut w 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Minion

Posty : 6

Przepisy: 41


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE