Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 100 g ryżu jaśminowego
- 1/2 sztuki pęczka zielonych szparagów
- 1 sztuka pierś z kurczaka
- 1 łyżeczka oliwy
- czosnek
- sól morska
- pieprz
- 1 szczypta cukru
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
- Szparagi umyj, osusz i odetnij końcówki. Pokrój na mniejsze części. Wrzuć do wrzącej, osolonej wody ze szczyptą cukru i gotuj 10 minut, aż będą al dente.
- Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na odrobinie oliwy. Dopraw czosnkiem, solą morską i pieprzem.
- Gdy kurczak jest już gotowy, dodaj do niego ryż oraz szparagi i delikatnie wymieszaj.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka