Dzisiaj jest: Wtorek, 16.10.2018 Imieniny: Gawła i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Kalafior zapiekany z mięsem mielonym i boczkiem


12.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka średniej wielkości kalafior
  • 500 g  mielonego mięsa indyczego
  • 8 plastrów  cienko pokrojonego boczku
  • 10 sztuk ziemniaków
  • ostra czerwona papryka w proszku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  oleju
  • koperek

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafior podgotuj i odłóż na blachę, na której będzie zapiekany. Mięso dopraw solą oraz pieprzem, a następnie obłóż nim kalafior. Na wierzchu ułóż plasterki boczku. Wierzch posyp posiekanym koperkiem.
  2. Ziemniaki pokrój na ćwiartki, skrop olejem, posyp solą, pieprzem i sproszkowaną papryką. Ułóż je wokół kalafiora.
  3. Zapiekaj 60 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE