Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka średniej wielkości kalafior
- 500 g mielonego mięsa indyczego
- 8 plastrów cienko pokrojonego boczku
- 10 sztuk ziemniaków
- ostra czerwona papryka w proszku
- sól
- pieprz
- 1 łyżka oleju
- koperek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kalafior podgotuj i odłóż na blachę, na której będzie zapiekany. Mięso dopraw solą oraz pieprzem, a następnie obłóż nim kalafior. Na wierzchu ułóż plasterki boczku. Wierzch posyp posiekanym koperkiem.
- Ziemniaki pokrój na ćwiartki, skrop olejem, posyp solą, pieprzem i sproszkowaną papryką. Ułóż je wokół kalafiora.
- Zapiekaj 60 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka