Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.08.2017 Imieniny: Joanny i Franciszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Karkówka po węgiersku


16.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 1.5 kg  karkówki
  • 1 sztuka  duża czerwona papryka
  • 1 sztuka  duża żółta papryka
  • 3 sztuki  cebule
  • 50 dag  pieczarek
  • 1 sztuka  słoik sosu słodko-kwaśnego
  • 1/2 łyżeczki  mielone chili
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry. Z obu stron dopraw solą i skrop olejem. Odstaw na kilkanaście godzin do lodówki.
  2. Papryki umyj, osusz, przekrój na pół, oczyść z nasion i pokrój w dużą kostkę. Cebule obierz i pokrój w piórka. Pieczarki oczyść i pokrój w plastry.
  3. Do naczynia żaroodpornego włóż mięso, papryki, cebule i pieczarki. Oprósz wszystko solą i mielonym chili, wymieszaj. Przykryj. Piecz 60 minut w temperaturze 200 st. C. Po tym czasie zlej nadmiar powstałego sosu, a potrawę polej sosem słodko-kwaśnym. Piecz bez przykrycia jeszcze 30 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.63 Ocen: 8

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE