Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Karkówka po węgiersku


16.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 1.5 kg  karkówki
  • 1 sztuka  duża czerwona papryka
  • 1 sztuka  duża żółta papryka
  • 3 sztuki  cebule
  • 50 dag  pieczarek
  • 1 sztuka  słoik sosu słodko-kwaśnego
  • 1/2 łyżeczki  mielone chili
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry. Z obu stron dopraw solą i skrop olejem. Odstaw na kilkanaście godzin do lodówki.
  2. Papryki umyj, osusz, przekrój na pół, oczyść z nasion i pokrój w dużą kostkę. Cebule obierz i pokrój w piórka. Pieczarki oczyść i pokrój w plastry.
  3. Do naczynia żaroodpornego włóż mięso, papryki, cebule i pieczarki. Oprósz wszystko solą i mielonym chili, wymieszaj. Przykryj. Piecz 60 minut w temperaturze 200 st. C. Po tym czasie zlej nadmiar powstałego sosu, a potrawę polej sosem słodko-kwaśnym. Piecz bez przykrycia jeszcze 30 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.63 Ocen: 8

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE