Dzisiaj jest: Czwartek, 02.04.2020 Imieniny: Franciszka i Władysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Karkówka ze śliwkami


03.12.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Karkówka ze śliwkami to przepis na aromatyczne, świąteczne danie.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 kg  karkówka
  • 500 g  śliwki
  • 1 ząbek  czosnek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • majeranek
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Karkówkę umyj, osusz i oprósz solą oraz pieprzem. Następnie natrzyj mięso posiekanym czosnkiem i odstaw na 30 minut do lodówki.
  2. Po tym czasie oprósz karkówkę majerankiem i włóż do brytfanny. Polej mięso olejem i 1/2 szklanki wody.
  3. Piecz 70 minut w 200 st. C. Śliwki umyj, usuń pestki i dodaj do pieczonego mięsa. Piecz bez przykrycia jeszcze przez 30 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

kermit

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE