Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kasza gryczana z gulaszem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  odtłuszczonej łopatki wieprzowej
  • 200 g  pieczarek
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  mąki ziemniaczanej
  • masło do smażenia
  • olej do smażenia
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka w proszku
  • 200 g  kaszy gryczanej

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź. Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę i oprósz solą oraz pieprzem. Smaż na łyżce rozgrzanego oleju, aż mięso będzie rumiane.
  2. Pieczarki oczyść, umyj, osusz i pokrój w ćwiartki. Podsmaż je na rozgrzanym maśle, aż się zrumienią, a sos odparuje.
  3. Następnie dodaj pieczarki do mięsa, podlej odrobiną wody i duś razem, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodaj odrobinę papryki i majeranek.
  4. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z 1/3 szklanki zimnej wody i wlej do sosu.
  5. Gotowy gulasz podawaj z ugotowaną na sypko kaszą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE