Dzisiaj jest: Piątek, 25.05.2018 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Kaszanka grillowana z kiszoną kapustą


16.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kaszanki
  • 30 dag  kiszonej kapusty
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  masła
  • 2 łyżki  oleju
  • majeranek
  • jagody jałowca
  • przyprawa ziołowa do grilla
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszanki nakłuj kilkakrotnie, aby nie pękły w trakcie pieczenia. Następnie dopraw je przyprawą ziołową do grilla.
  2. Kapustę wymieszaj z posiekaną cebulą. Dopraw do smaku majerankiem, solą, pieprzem, ziołową przyprawą do grilla i kilkoma rozgniecionymi jagodami jałowca. Dodaj 2 łyżki oleju, wymieszaj.
  3. 4 kawałki folii aluminiowej wysmaruj masłem. Ułóż na nich kaszanki oraz porcje kapusty. Każdą porcję starannie zawiń, tak by była szczelna. Ułóż na ruszcie i grilluj 20 minut. W połowie pieczenia odwróć pakunki z kaszanką na drugą stronę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE