Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Kaszanka grillowana z kiszoną kapustą


16.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kaszanki
  • 30 dag  kiszonej kapusty
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  masła
  • 2 łyżki  oleju
  • majeranek
  • jagody jałowca
  • przyprawa ziołowa do grilla
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszanki nakłuj kilkakrotnie, aby nie pękły w trakcie pieczenia. Następnie dopraw je przyprawą ziołową do grilla.
  2. Kapustę wymieszaj z posiekaną cebulą. Dopraw do smaku majerankiem, solą, pieprzem, ziołową przyprawą do grilla i kilkoma rozgniecionymi jagodami jałowca. Dodaj 2 łyżki oleju, wymieszaj.
  3. 4 kawałki folii aluminiowej wysmaruj masłem. Ułóż na nich kaszanki oraz porcje kapusty. Każdą porcję starannie zawiń, tak by była szczelna. Ułóż na ruszcie i grilluj 20 minut. W połowie pieczenia odwróć pakunki z kaszanką na drugą stronę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE