Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Kebabczeta


26.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  mielonej wieprzowiny
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  oliwy
  • mielony kminek
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz i razem z natką pietruszki drobno posiekaj. Dodaj do mięsa. Dopraw do smaku mielonym kminkiem, papryką, solą oraz pieprzem i wymieszaj. Gotową masę przykryj i odstaw na 2-3 godziny do lodówki.
  2. Wilgotnymi dłońmi formuj z masy mięsnej podłużne kotleciki. Nadziej je wzdłuż na namoczone w zimnej wodzie patyczki do szaszłyków. Każdy kotlecik posmaruj oliwą i ułóż na tacce do grillowania.
  3. Piecz 20 minut nad żarzącymi się węglami często obracając.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE