Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kebabczeta


26.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  mielonej wieprzowiny
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  oliwy
  • mielony kminek
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz i razem z natką pietruszki drobno posiekaj. Dodaj do mięsa. Dopraw do smaku mielonym kminkiem, papryką, solą oraz pieprzem i wymieszaj. Gotową masę przykryj i odstaw na 2-3 godziny do lodówki.
  2. Wilgotnymi dłońmi formuj z masy mięsnej podłużne kotleciki. Nadziej je wzdłuż na namoczone w zimnej wodzie patyczki do szaszłyków. Każdy kotlecik posmaruj oliwą i ułóż na tacce do grillowania.
  3. Piecz 20 minut nad żarzącymi się węglami często obracając.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE