Dzisiaj jest: Czwartek, 19.10.2017 Imieniny: Piotra i Ziemowita



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Kibiny karaimskie


02.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 7 osób


Składniki

    Ciasto
  • 50 dag  mąki
  • 15 dag  masła
  • 15 dag  gęstej śmietany 18%
  • 2 sztuki jajka
  • 4 łyżki  cukru
  • 2.5 dag  świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka  soli
    Farsz
  • 80 dag  drobno posiekanej baraniny
  • 10 dag  grubo mielonej słoniny
  • 10 dag  posiekanej cebuli
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • woda
    Dodatkowo
  • 1 sztuka jajko
  • gruba sól morska

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę, masło, śmietanę, jajka, cukier, drożdże i sól wrzuć do miski i zagnieć elastyczne ciasto. Następnie podziel je na 14 części. Każdą rozwałkuj na duży placek.
  2. Baraninę wymieszaj ze słoniną i cebulą. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj wszystko na jednolitą masę.
  3. Na rozwałkowane placki nakładaj po 2 czubate łyżki farszu z baraniny. Składaj placki na pół i sklejaj brzegi. Gotowe pierogi układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut.
  4. Po tym czasie posmaruj pierogi rozkłóconym jajkiem i posyp grubą solą morską. Piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C. Podawaj na gorąco.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE