Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kiełbasa z kolorowymi paprykami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kiełbas z szynki (40 dag)
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 2 sztuki zielone papryki
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 2 sztuki czerwone cebule
  • 4 ząbki  czosnku
  • sól
  • czarny pieprz świeżo mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasy pokrój w grubsze plastry. Wszystkie papryki przekrój, usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz i pokrój na większe kawałki.
  2. Czerwone cebule oraz czosnek obierz. Następnie cebule posiekaj w piórka, a czosnek pokrój w cienkie plasterki.
  3. Na większej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek, po czym zrumień na niej czosnek oraz cebulę. Dodaj pokrojone w plasterki kiełbasy oraz papryki, podsmażaj jeszcze chwilę, mieszając od czasu do czasu.
  4. Następnie przykryj i duś przez 20 minut. Całość dopraw do smaku odrobiną soli i pieprzu.
  5. Podawaj z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub białego pieczywa.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE