Dzisiaj jest: Niedziela, 20.05.2018 Imieniny: Bernarda i Bazylego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Kiełbasa z kolorowymi paprykami


02.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kiełbas z szynki (40 dag)
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 2 sztuki zielone papryki
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 2 sztuki czerwone cebule
  • 4 ząbki  czosnku
  • sól
  • czarny pieprz świeżo mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasy pokrój w grubsze plastry. Wszystkie papryki przekrój, usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz i pokrój na większe kawałki.
  2. Czerwone cebule oraz czosnek obierz. Następnie cebule posiekaj w piórka, a czosnek pokrój w cienkie plasterki.
  3. Na większej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek, po czym zrumień na niej czosnek oraz cebulę. Dodaj pokrojone w plasterki kiełbasy oraz papryki, podsmażaj jeszcze chwilę, mieszając od czasu do czasu.
  4. Następnie przykryj i duś przez 20 minut. Całość dopraw do smaku odrobiną soli i pieprzu.
  5. Podawaj z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub białego pieczywa.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE