Dzisiaj jest: Piątek, 06.12.2019 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kiełbasa z kolorowymi paprykami


02.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kiełbas z szynki (40 dag)
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 2 sztuki zielone papryki
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 2 sztuki czerwone cebule
  • 4 ząbki  czosnku
  • sól
  • czarny pieprz świeżo mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasy pokrój w grubsze plastry. Wszystkie papryki przekrój, usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz i pokrój na większe kawałki.
  2. Czerwone cebule oraz czosnek obierz. Następnie cebule posiekaj w piórka, a czosnek pokrój w cienkie plasterki.
  3. Na większej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek, po czym zrumień na niej czosnek oraz cebulę. Dodaj pokrojone w plasterki kiełbasy oraz papryki, podsmażaj jeszcze chwilę, mieszając od czasu do czasu.
  4. Następnie przykryj i duś przez 20 minut. Całość dopraw do smaku odrobiną soli i pieprzu.
  5. Podawaj z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub białego pieczywa.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE