Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kieszonki drobiowe z brzoskwiniami


23.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk pojedynczych filetów z kurczaka
  • 1 szklanka  bulionu warzywnego
  • 1 szklanka  śmietany kremówki
  • 8 sztuk połówek brzoskwiń z puszki
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka mały kawałek imbiru
  • 3 łyżki  pikantnej konfitury do mięs z brzoskwiń
  • 2-3 łyżki  oleju
  • 1-2 łyżki  pasty curry
  • 4 łyżki  wiórków kokosowych
  • 1 łyżka  jasnego sosu pieczeniowego z torebki
  • mielona kolendra
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z piersi kurczaka umyj, osusz. Każdy natnij wzdłuż tworząc kieszonkę. Oprósz mięso solą oraz pieprzem. Czosnek i imbir obierz. Czosnek przeciśnij przez praskę, a imbir zeskrob łyżeczką do herbaty. Konfiturę wymieszaj z czosnkiem i imbirem. Porcje pasty włóż do środka naciętych filetów i rozsmaruj.
  2. Brzoskwinie odsącz z zalewy, pokrój na mniejsze kawałki i włóż do kieszonek w mięsie. Brzegi fileta zepnij wykałaczkami i usmaż mięso na rozgrzanym oleju. Gotowe kieszonki zdejmij z patelni i zabezpiecz przez wystygnięciem.
  3. Na patelnię wlej bulion oraz śmietanę. Dodaj wiórki kokosowe i zagotuj. Gotuj przez 10 minut, a pod koniec gotowania dodaj pastę curry i zagęść sosem pieczeniowym. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz kolendrą.
  4. Kieszonki z brzoskwiniami potnij w plasterki. Ułóż na talerzach. Podawaj z makaronem tagliatelle i sosem kokosowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE