Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kisz z szynką i warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  mąki
  • 60 ml  oleju + 1 łyżka
  • kilka łyżek zimnej wody
  • 4 sztuki jajka
  • 165 g  śmietany 18%
  • 2 sztuki pory
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 opakowanie  szynki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsyp do miski. Dodaj 1/2 łyżeczki soli, olej i żółtko. Wymieszaj. Dodaj wodę i zagnieć ciasto. Wylep nim formę do tarty i wstaw do lodówki.
  2. Pory oczyść, pokrój w plastry. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski razem z szynką. Wszystkie składniki podsmaż na rozgrzanym oleju. Jajka rozkłóć, wymieszaj ze śmietaną i dopraw masę do smaku.
  3. Schłodzone ciasto podpiecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Następnie wyjmij ciasto, wyłóż na nie warzywa z szynką i zalej masą jajeczną. Piecz 40 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE