Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Klops z szynki z brokułem i żółtym serem


09.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 800 g  mięsa wieprzowego mielonego z szynki
  • 3 sztuki różyczki brokuła
  • 30 g  sera żółtego
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżeczka  vegety
  • 1 łyżeczka  suszonego lubczyku
  • 1/2 łyżeczki  czosnku granulowanego
  • świeżo mielony kolorowy pieprz
  • 3/4 łyżeczki  białej gorczycy
  • kawałek gwiazdki anyżu
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • tłuszcz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso przełóż do miski, przypraw, dodaj jajko oraz bułkę tartą i wymieszaj na jednolitą masę.
  2. Brokuła blanszuj w osolonej wodzie, odsącz i pokrój na mniejsze kawałki. Ser pokrój w kostkę i razem z brokułem dodaj do mięsa. Wymieszaj.
  3. Z mięsa uformuj dłońmi klops. Przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Piecz pod przykryciem w temperaturze 190 st. C przez 40 minut z włączonym termoobiegiem i kolejne 40 minut bez termoobiegu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE