Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Klops z żurawiną i serem camembert


25.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego z indyka
  • 80 g  suszonej żurawiny
  • 120 g  sera camembert
  • 40 g  bułki tartej
  • 100 ml  mleka
  • 1/2 sztuki małej cebuli
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżeczka  oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. 30 g bułki tartej namocz w mleku i dodaj do mięsa. Dodaj również jajko, sól oraz pieprz i wyrób wszystko na gładką masę.
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Ser pokrój w kostkę. Do masy mięsnej wrzuć cebulę, żurawinę oraz pokrojony ser. Wymieszaj.
  3. Formę keksówkę wysmaruj olejem i obsyp pozostałą bułką tartą. Tak przygotowane mięso przełóż do przygotowanej formy. Piecz 50 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE