Dzisiaj jest: Środa, 13.12.2017 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Klops z żurawiną i serem camembert


25.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego z indyka
  • 80 g  suszonej żurawiny
  • 120 g  sera camembert
  • 40 g  bułki tartej
  • 100 ml  mleka
  • 1/2 sztuki małej cebuli
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżeczka  oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. 30 g bułki tartej namocz w mleku i dodaj do mięsa. Dodaj również jajko, sól oraz pieprz i wyrób wszystko na gładką masę.
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Ser pokrój w kostkę. Do masy mięsnej wrzuć cebulę, żurawinę oraz pokrojony ser. Wymieszaj.
  3. Formę keksówkę wysmaruj olejem i obsyp pozostałą bułką tartą. Tak przygotowane mięso przełóż do przygotowanej formy. Piecz 50 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE