Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- 80 g suszonej żurawiny
- 120 g sera camembert
- 40 g bułki tartej
- 100 ml mleka
- 1/2 sztuki małej cebuli
- 1 sztuka jajko
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- 30 g bułki tartej namocz w mleku i dodaj do mięsa. Dodaj również jajko, sól oraz pieprz i wyrób wszystko na gładką masę.
- Cebulę obierz i drobno posiekaj. Ser pokrój w kostkę. Do masy mięsnej wrzuć cebulę, żurawinę oraz pokrojony ser. Wymieszaj.
- Formę keksówkę wysmaruj olejem i obsyp pozostałą bułką tartą. Tak przygotowane mięso przełóż do przygotowanej formy. Piecz 50 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka