Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Klopsiki w oliwkowym sosie


11.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/4 sztuki słoika zielonych oliwek
  • 1/4 sztuki słoika czarnych oliwek
  • 250 g  mięsa mielonego
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • 3 łyżki  oleju rzepakowego
  • 1 sztuka szalotka
  • 1/3 sztuki pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso wrzuć do miski. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, łyżkę bułki tartej. Dopraw solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.
  2. Uformuj małe kotleciki, obtocz je w pozostałej bułce tartej. Tak przygotowane kotlety usmaż na rozgrzanym oleju i odsącz na ręczniku papierowym.
  3. Oliwki odsącz z zalewy i drobno posiekaj. Dodaj pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmaż wszystko na rozgrzanym oleju, po 2 minutach dołóż klopsiki. Przypraw do smaku, podgrzej.
  4. Podawaj z ryżem, posypane posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE