Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Klopsiki z natką pietruszki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  mięsa mielonego z indyka
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka czerstwa bułka
  • 1/2 łyżeczki  mielonego czarnego pieprzu
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 sztuka woreczek ryżu
    Dodatkowo
  • kawałek czerwonej papryki
  • 2 sztuki plasterki salami
  • 3 sztuki owoce suszonej żurawiny

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie. Odcedź.
  2. Bułkę namocz w wodzie, odciśnij. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj. Cebulę obierz i zmiksuj na mus.
  3. Mięso wymieszaj z bułką, cebulą, jajkiem, przyprawami i natką pietruszki. Wyrób na jednolitą masę. Formuj klopsiki. Wrzucaj pulpeciki na osolony wrzątek, zmniejsz ogień i gotuj przez 15 minut.
  4. Z salami wytnij kształty ust i oczu, ułóż na klopsikach. Z żurawiny zrób nosy, a z papryki źrenice. Listki natki ułóż u góry klopsików, jako włosy. Wokół klopsów ułóż porcje ryżu.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE