Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Klopsy z suszonymi śliwkami


06.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • sól
  • sok z 1 pomarańczy
  • 1 łyżeczka  miodu
  • cynamon
  • kardamon
    Klopsy
  • 500 g  mięsa mielonego wołowego
  • 2 łyżeczki  przyprawy do piernika
  • 1/2 sztuki pomarańczy
  • chili w proszku
  • sól
  • pieprz
  • 6-8 sztuk suszonych śliwek
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj sok z pomarańczy, przyprawę do piernika, chili, sól oraz pieprz. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  2. Z przygotowanej masy uformuj 6-8 placuszków, po czym na środku każdego połóż suszoną śliwkę. Brzegi dobrze sklej i uformuj kulkę. Tak przygotowane klopsiki podsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Do garnka wlej 500 ml wody. Dodaj sok z pomarańczy i przyprawy. Zagotuj po czym dodaj podsmażone klopsy. Mięso duś jeszcze 15 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

MrHyde

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE