Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Kluski śląskie ze skwarkami


15.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

    Kluski śląskie
  • 1 kg  ziemniaków (ugotowanych i przeciśniętych przez praskę)
  • mąka ziemniaczana
  • 1 sztuka jajko
  • sól
    Farsz ziemniaczano-pasztetowy
  • 20 dag  pasztetu
  • 2 łyżki  ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • Dodatkowo;
  • tłuszcz z cebulką

Sposób przyrządzania:

  1. Farsz: Pasztet wymieszaj z ziemniakami, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Kluski: Ziemniaki ugnieć ręką w misce, a następnie podziel na 4 równe części. Jedną część ziemniaków wyjmij, a w ich miejsce wsyp mąkę ziemniaczaną. Dodaj jajko, sól i odłożone wcześniej ziemniaki. Zagnieć ciasto.
  3. Nabieraj po czubatej łyżce ciasta, spłaszczaj, a na środek kładź łyżeczkę farszu. Formuj kulki.
  4. Kluski wrzucaj na osolony wrzątek. Gotuj 7-10 minut. Podawaj polane tłuszczem z cebulką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE