Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Knedle z mięsem i pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • masło
  • 1 pęczek  koperku
    Ciasto
  • 1 kg  ziemniaków
  • 2 szklanki  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szczypta  soli
    Farsz
  • 1 sztuka cebula
  • 200 g  ugotowanego mięsa
  • 200 g  pieczarek
  • 2 łyżki  bułki tartej
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • 1 łyżka  masła
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach. Obierz i przeciśnij przez praskę. Pieczarki oczyść, umyj, pokrój w paski i podsmaż na rozgrzanym maśle. Cebulę posiekaj i podsmaż ją razem z pieczarkami.
  2. Podsmażone pieczarki wymieszaj z mięsem, cebulą i bułką tartą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Ziemniaki zagnieć z mąką, jajkiem i szczyptą soli. Z uzyskanego ciasta formuj niewielkie placki. Na każdy wykładaj porcję farszu mięsno-pieczarkowego i zwijaj formując kulę.
  4. Tak przygotowane knedle wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj 2-3 minuty od wypłynięcia. Podawaj polane roztopionym masłem i udekorowane koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE