Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kotleciki cevapcici


10.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa wołowego
  • 3 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki  mielonej ostrej papryki
  • 1 łyżeczka  mielonej słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki  mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki  majeranku
  • 2 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso zmiel z dodatkiem dwóch cebul i czosnku. Do powstałej masy dodaj jedną posiekaną cebulę, słodką i ostrą paprykę, kolendrę oraz majeranek. Wyrób wszystko na jednolitą masę, włóż do miski i wstaw na 30 minut do lodówki.
  2. Po wyjęciu zostaw mięso na 10 minut w temperaturze pokojowej. Następnie formuj z masy mięsnej podłużne kiełbaski wokół patyczków do szaszłyków (patyczki namocz wcześniej na 30 minut w zimnej wodzie).
  3. Gotowe kotleciki posmaruj olejem, połóż na ruszcie piekarnika i piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE