Dzisiaj jest: Sobota, 14.12.2019 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kotleciki cevapcici


10.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa wołowego
  • 3 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki  mielonej ostrej papryki
  • 1 łyżeczka  mielonej słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki  mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki  majeranku
  • 2 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso zmiel z dodatkiem dwóch cebul i czosnku. Do powstałej masy dodaj jedną posiekaną cebulę, słodką i ostrą paprykę, kolendrę oraz majeranek. Wyrób wszystko na jednolitą masę, włóż do miski i wstaw na 30 minut do lodówki.
  2. Po wyjęciu zostaw mięso na 10 minut w temperaturze pokojowej. Następnie formuj z masy mięsnej podłużne kiełbaski wokół patyczków do szaszłyków (patyczki namocz wcześniej na 30 minut w zimnej wodzie).
  3. Gotowe kotleciki posmaruj olejem, połóż na ruszcie piekarnika i piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE