Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2019 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Kotleciki z daktylami


23.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 kg  karkówki lub łopatki wieprzowej
  • 5 dag  mielonych orzechów włoskich
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz
  • suszone daktyle
  • mąka krupczatka do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso zmiel. Dodaj orzechy, jajko i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Ponownie zmiel.
  2. Daktyle przekrój na pół. Z masy mięsnej formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i nadziewaj daktylami. Gotowe kotleciki obtocz w mące.
  3. W głębokiej patelni mocno rozgrzej olej. Włóż kotleciki. Smaż 5 minut, mieszając. Osącz na papierowym ręczniku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE