Dzisiaj jest: Środa, 23.10.2019 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Kotleciki z daktylami


23.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 kg  karkówki lub łopatki wieprzowej
  • 5 dag  mielonych orzechów włoskich
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz
  • suszone daktyle
  • mąka krupczatka do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso zmiel. Dodaj orzechy, jajko i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Ponownie zmiel.
  2. Daktyle przekrój na pół. Z masy mięsnej formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i nadziewaj daktylami. Gotowe kotleciki obtocz w mące.
  3. W głębokiej patelni mocno rozgrzej olej. Włóż kotleciki. Smaż 5 minut, mieszając. Osącz na papierowym ręczniku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE