Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1/2 kg karkówki lub łopatki wieprzowej
- 5 dag mielonych orzechów włoskich
- 1 sztuka jajko
- sól
- pieprz
- suszone daktyle
- mąka krupczatka do panierowania
- olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso zmiel. Dodaj orzechy, jajko i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Ponownie zmiel.
- Daktyle przekrój na pół. Z masy mięsnej formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i nadziewaj daktylami. Gotowe kotleciki obtocz w mące.
- W głębokiej patelni mocno rozgrzej olej. Włóż kotleciki. Smaż 5 minut, mieszając. Osącz na papierowym ręczniku.
Źródło przepisu: przyślij przepis!