Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kotleciki z indyka ze śliwkową salsą


29.11.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  sznycli z indyka
  • sok z 1 pomarańczy
  • 3 sztuki gałązki rozmarynu
  • 3 sztuki rozgniecione ząbki czosnku
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
    Salsa
  • 150 g  drobno pokrojonych śliwek
  • 2 sztuki ogórki gruntowe
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 2 łyżki  liści kolendry
  • 5 łyżek  oliwy z oliwek
  • sok z limonki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W misce wymieszaj sok z pomarańczy, 1 łyżkę oliwy, czosnek przeciśnięty przez praskę, rozmaryn, sól oraz pieprz. Do powstałej marynaty włóż sznycle i odstaw na 60 minut.
  2. Śliwki wrzuć do miski. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki, cebulę i paprykę. Następnie dorzuć kolendrę, sok z limonki, oliwę, sól oraz pieprz. Wymieszaj.
  3. Zamarynowanego indyka osusz ręcznikiem i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Po 2 minutach dodaj resztę marynaty i podduś przez 5 minut. Gotowe mięso podawaj z salsą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE