Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kotlety mielone faszerowane pieczarkami


03.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 800 g  mieszanego mięsa mielonego
  • 1 sztuka czerstwa kajzerka
  • 1 szklanka  mleka
  • 2 sztuki jajka
  • 1 sztuka duża cebula
  • 400 g  pieczarek
  • 1 łyżeczka  ostrej musztardy
  • 1 łyżka  masła
  • 3 łyżki  oleju
  • 6-8 łyżek  bułki tartej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Mięso przełóż do miseczki, dodaj odciśniętą kajzerkę, połowę posiekanej cebuli, jajka oraz musztardę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wyrób na jednolitą masę.
  2. Pieczarki oczyść, posiekaj, wymieszaj z pozostałą cebulą i podsmaż wszystko na maśle. Dopraw do smaku.
  3. Z masy mięsnej uformuj placuszki. Na każdy nałóż po porcji pieczarkowego farsz. Dobrze zlep i uformuj owalne kotlety. Obtocz je w bułce tartej i usmaż na rumiano.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE