Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety mielone z białą kapustą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała kapusta biała lub pekińska
  • 500 g  mieszanego mięsa mielonego
  • 200 g  ryżu
  • 200 g  grysiku
  • 4 sztuki jajka
  • 3 ząbki  czosnku
  • 2 sztuki cebule
  • 1 łyżka  przyprawy uniwersalnej
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę oczyść i usuń zwiędłe liście. Warzywo przekrój na pół, wytnij głąb i drobno poszatkuj.
  2. Ryż oraz grysik ugotuj osobno w osolonej wodzie, a następnie odcedź i ostudź. Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju.
  3. Do smażącej się cebuli dodaj kapustę, oprósz solą oraz pieprzem i przez chwilę podsmażaj, stale mieszając.
  4. Mięso dopraw. Dodaj cebulę z kapustą, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, ryż i grysik. Wymieszaj.
  5. Z mięsnej masy wilgotnymi dłońmi uformuj niewielkie kotleciki, po czym obtocz je w bułce tartej.
  6. Przygotowane kotleciki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Osącz z nadmiaru tłuszczu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE