Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.12.2019 Imieniny: Euzebiusza i Zdzisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kotlety mielone z jajkiem sadzonym


07.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 300 g  mięsa mielonego wołowego
  • 1 sztuka czerstwa bułka
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
    Dodatkowo
  • 2 sztuki jajka
  • 2 sztuki duże pomidory
  • bułka tarta
  • masło do smażenia
  • sałata
  • szczypiorek

Sposób przyrządzania:

  1. Bułkę namocz w zimnej wodzie, aż rozmięknie. Cebulę obierz i posiekaj.
  2. Do miski włóż mięso. Dodaj jajko, cebulę oraz wyciśniętą bułkę. Dopraw do smaku i wyrób na jednolitą masę.
  3. Z masy uformuj 2 dość duże, płaskie kotlety. Obtocz je w bułce tartej i smaż na średnio rozgrzanym tłuszczu.
  4. W tym samym czasie usmaż sadzone jajka, tak by białka całkowicie się ścięły, a żółtka pozostały półpłynne.
  5. Usmażone kotlety zdejmij z patelni, ułóż na plastrach pomidora i przykryj jajkiem. Udekoruj szczypiorkiem i sałatą. Wierzch oprósz solą i pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE