Dzisiaj jest: Wtorek, 24.10.2017 Imieniny: Rafała i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Kotlety mielone z kalafiorem


31.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 kg  mięsa mielonego z indyka
  • 1/2 sztuki średniej wielkości kalafiora
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Z kalafiora oderwij liście, podziel go na małe różyczki, umyj i ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź, odstaw do ostygnięcia, a następnie rozgnieć go dokładnie widelcem.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Odstaw do wystygnięcia.
  3. Do miski włóż mięso mielone, rozgnieciony kalafior, cebulę oraz jajko. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Z powstałej masy formuj kotleciki, obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE