Dzisiaj jest: Niedziela, 23.02.2020 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Kotlety mielone z niespodzianką


12.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego
  • 1 łyżka  musztardy
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  mąki
  • 100 g  sera camembert
  • 6 sztuk orzechów włoskich
  • 5-6 łyżek  bułki tartej
  • olej rzepakowy do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso mielone dopraw musztardą, solą, pieprzem i szczyptą cukru. Następnie dodaj mąkę oraz jajko i wyrób na jednolitą masę.
  2. Ser pokrój na 12 małych kawałków. Orzechy obierz i podziel na połówki.
  3. Mięso podziel na 12 niedużych porcji. Do każdej włóż kawałek sera i połówkę orzecha. Uformuj kotleciki, dobrze je sklejając. Gotowe kotleciki obtocz w bułce tartej.
  4. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kotleciki ze wszystkich stron, aż będą rumiane. Podawaj udekorowane natką pietruszki, sałatą i pomidorkami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE