Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Kotlety wieprzowe z warzywami i mozzarellą


28.06.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kotlety wieprzowe z warzywami i mozzarellą najlepiej podawać z ryżem. Zamiast mozzarelli w kulce można użyć tartej mozzarelli, którą wystarczy posypać wierzch dania.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 kawałki  schab
    kotlety wieprzowe
  • 4 łyżki  pesto bazyliowe
  • 2 sztuki  cukinia
    mała
  • 5 gałązek  bazylia
    świeża
  • 4 sztuki  pomidory
  • 50 g  śmietana kwaśna
  • 1 kulka  ser mozzarella
  • 2 łyżki  olej
    + do posmarowania naczynia żaroodpornego
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kotlety natrzyj solą oraz pieprzem i usmaż na rozgrzanym oleju. Cukinie umyj, osusz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Pomidory umyj, osusz i pokrój w ósemki. Bazylię posiekaj. Pomidory wymieszaj ze śmietaną, cukinią i bazylią. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Mozzarellę pokrój w plasterki. Naczynie żaroodporne wysmaruj pozostałym olejem i ułóż w nim mięso. Każdy kotlet posmaruj bazyliowym pesto, wyłóż mieszankę warzywno-ziołową i na wierzchu ułóż plastry mozzarelli. Zapiekaj 15 minut w 180 st. C. Podawaj z cząstkami pomidora.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE