Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kotlety z kaszą gryczaną


22.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 szklanka  kaszy gryczanej
  • 50-60 dag  mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 sztuka jajko
  • kilka łyżek bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę gryczaną ugotuj w 2 szklankach osolonej wody. Następnie odcedź i odstaw do ostygnięcia.
  2. Mięso mielone wyłóż do miski. Dodaj przestudzoną kaszę, jajko, 1 łyżkę bułki tartej oraz przyprawy. Wyrób wszystko na jednolitą masę. Z masy mięsnej formuj średniej wielkości kotleciki. Obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE