Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Kotlety z kaszą gryczaną


22.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 szklanka  kaszy gryczanej
  • 50-60 dag  mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 sztuka jajko
  • kilka łyżek bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę gryczaną ugotuj w 2 szklankach osolonej wody. Następnie odcedź i odstaw do ostygnięcia.
  2. Mięso mielone wyłóż do miski. Dodaj przestudzoną kaszę, jajko, 1 łyżkę bułki tartej oraz przyprawy. Wyrób wszystko na jednolitą masę. Z masy mięsnej formuj średniej wielkości kotleciki. Obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE