Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krokieciki z dipem pomidorowo-chrzanowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Krokieciki z dipem pomidorowo-chrzanowym najlepiej podawać z gotowanymi ziemniakami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  mięso mielone
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 gałązka  natka pietruszki
  • 1 sztuka  jajka
  • 1 łyżka  mąka
  • 2 łyżki  olej
  • 100 ml  przecier pomidorowy
  • 1 łyżeczka  chrzan
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso przełóż do miski. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, jajko oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wyrób wszystkie składniki na jednolitą masę.
  2. Z uzyskanej masy mięsnej uformuj kotleciki. Obtocz je w mące i smaż na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.
  3. Zrumienione kotleciki przełóż na blachę do pieczenia i podpiecz w nagrzanym piekarniku.
  4. Przecier wymieszaj z chrzanem i przyprawami. Podawaj do krokietów.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE