Dzisiaj jest: Czwartek, 18.10.2018 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Krokieciki z dipem pomidorowo-chrzanowym


07.04.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Krokieciki z dipem pomidorowo-chrzanowym najlepiej podawać z gotowanymi ziemniakami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  mięso mielone
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 gałązka  natka pietruszki
  • 1 sztuka  jajka
  • 1 łyżka  mąka
  • 2 łyżki  olej
  • 100 ml  przecier pomidorowy
  • 1 łyżeczka  chrzan
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso przełóż do miski. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, jajko oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wyrób wszystkie składniki na jednolitą masę.
  2. Z uzyskanej masy mięsnej uformuj kotleciki. Obtocz je w mące i smaż na 2 łyżkach rozgrzanego oleju.
  3. Zrumienione kotleciki przełóż na blachę do pieczenia i podpiecz w nagrzanym piekarniku.
  4. Przecier wymieszaj z chrzanem i przyprawami. Podawaj do krokietów.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE