Dzisiaj jest: Środa, 13.12.2017 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Królik duszony w majeranku


12.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka królik
  • 2 sztuki cebule
  • majeranek
  • vegeta
  • 2-3 łyżki  mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Królika włóż na kilka dni do zamrażalnika, co sprawi że mięso będzie bardziej kruche. Następnie rozmroź królika i poporcjuj. Następnie na godzinę włóż mięso do wody. Po tym czasie osusz i oprósz solą oraz pieprzem.
  2. Przyprawionego królika podsmaż na rozgrzanym oleju, aż będzie miał złoty kolor. Dodaj pokrojone w półplasterki cebule. Oprósz vegetą oraz majerankiem. Podlej wszystko wodą i duś do miękkości.
  3. Następnie mięso wyjmij i podsmaż na rozgrzanej patelni na rumiano. Powstały sos zagęść mąką. Królika podawaj razem z sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE