Dzisiaj jest: Wtorek, 20.08.2019 Imieniny: Bernarda i Sobiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847

Królik duszony w majeranku


12.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka królik
  • 2 sztuki cebule
  • majeranek
  • vegeta
  • 2-3 łyżki  mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Królika włóż na kilka dni do zamrażalnika, co sprawi że mięso będzie bardziej kruche. Następnie rozmroź królika i poporcjuj. Następnie na godzinę włóż mięso do wody. Po tym czasie osusz i oprósz solą oraz pieprzem.
  2. Przyprawionego królika podsmaż na rozgrzanym oleju, aż będzie miał złoty kolor. Dodaj pokrojone w półplasterki cebule. Oprósz vegetą oraz majerankiem. Podlej wszystko wodą i duś do miękkości.
  3. Następnie mięso wyjmij i podsmaż na rozgrzanej patelni na rumiano. Powstały sos zagęść mąką. Królika podawaj razem z sosem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE