Przygotowanie:
Kuchnia:
indyjska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki duże piersi z kurczaka
- 2 sztuki duże marchewki
- 1 sztuka mały brokuł
- 2 sztuki woreczki ryżu
- 1 sztuka mała cebula
- olej
- przyprawa curry
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odsącz na sicie. Brokuł wrzuć do gorącej, lekko osolonej wody i gotuj na małym ogniu przez 5 minut.
- Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz mięso solą, pieprzem oraz curry i usmaż na rozgrzanym oleju.
- Cebulę obierz i pokrój w piórka. Marchew obierz i pokrój w słupki. Dodaj warzywa do kurczaka i smaż na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
- Brokuł odcedź i podziel na małe różyczki. Dodaj do mięsa, wymieszaj i podlej ciepłą wodą.
- Odcedzony ryż dodaj do mięsa. Wymieszaj tak, aby sos połączył się z ryżem. Na koniec posyp danie curry i wymieszaj.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka