Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Kurczak faszerowany pieczony w boczku


31.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka kurczak (1,5kg)
  • 2 sztuki duże gruszki
  • 3 sztuki średnie jabłka
  • 6 sztuk długich plastrów wędzonego boczku
  • tymianek
  • przyprawa do kurczaka
  • pieprz
  • 2 sztuki czubate łyżki masła

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka opłucz, osusz, natrzyj przyprawą do kurczaka, pieprzem i tymiankiem.
  2. Gruszki i jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w plasterki. Tak przygotowanymi owocami nafaszeruj kurczaka i zepnij go wykałaczkami.
  3. Kurczaka ułóż w naczyniu żaroodpornym, obłóż go kilkucentymetrowymi kawałkami boczku i wlej 1/2 szklanki wody. Piecz w temperaturze 190 st. C przez 90 minut, od czasu do czasu polewając kurczaka powstałym sosem.
  4. Pozostałe jabłka usmaż na maśle, obłóż nimi kurczaka i piecz przez kolejne 20 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE