Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 500 g piersi z kurczaka
- 1 szklanka soku pomarańczowego
- 2 łyżki płynnego miodu
- olej
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Miód wymieszaj z pieprzem i solą. W marynacie miodowej obtocz kawałki kurczaka i odstaw na godzinę do lodówki.
- Na rozgrzanym oleju usmaż mięso na złoty kolor. Możesz dodać jeszcze łyżkę miodu rozpuszczonego w małej ilości wody.
- Zrumienionego kurczaka zalej szklanką soku. Duś pod przykryciem przez 30 minut.
- Podawaj z ryżem i surówką.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka