Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kurczak miodowo-pomarańczowy


23.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 500 g  piersi z kurczaka
  • 1 szklanka  soku pomarańczowego
  • 2 łyżki  płynnego miodu
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Miód wymieszaj z pieprzem i solą. W marynacie miodowej obtocz kawałki kurczaka i odstaw na godzinę do lodówki.
  2. Na rozgrzanym oleju usmaż mięso na złoty kolor. Możesz dodać jeszcze łyżkę miodu rozpuszczonego w małej ilości wody.
  3. Zrumienionego kurczaka zalej szklanką soku. Duś pod przykryciem przez 30 minut.
  4. Podawaj z ryżem i surówką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE