Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Kurczak miodowo-pomarańczowy


23.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 500 g  piersi z kurczaka
  • 1 szklanka  soku pomarańczowego
  • 2 łyżki  płynnego miodu
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Miód wymieszaj z pieprzem i solą. W marynacie miodowej obtocz kawałki kurczaka i odstaw na godzinę do lodówki.
  2. Na rozgrzanym oleju usmaż mięso na złoty kolor. Możesz dodać jeszcze łyżkę miodu rozpuszczonego w małej ilości wody.
  3. Zrumienionego kurczaka zalej szklanką soku. Duś pod przykryciem przez 30 minut.
  4. Podawaj z ryżem i surówką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE