Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kurczak na porach z sosem z marynowanej gruszki


22.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 sztuka por
  • 2-3 łyżki  masła
  • 1 sztuka gruszka z zalewy
  • 3 łyżki  białego wina
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz i dopraw solą oraz pieprzem. Usmaż na złoty kolor.
  2. Por umyj, lekko sparz, drobno posiekaj i podsmaż na maśle.
  3. Wlej wino i duś na małym ogniu do miękkości. Dopraw solą, cukrem i pieprzem.
  4. Gruszkę zmiksuj blenderem z odrobiną wody z zalewy.
  5. Ułóż por na talerzu. Na nim połóż kurczaka oraz kawałek gruszki i polej sosem z gruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE