Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Kurczak na porach z sosem z marynowanej gruszki


22.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 sztuka por
  • 2-3 łyżki  masła
  • 1 sztuka gruszka z zalewy
  • 3 łyżki  białego wina
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz i dopraw solą oraz pieprzem. Usmaż na złoty kolor.
  2. Por umyj, lekko sparz, drobno posiekaj i podsmaż na maśle.
  3. Wlej wino i duś na małym ogniu do miękkości. Dopraw solą, cukrem i pieprzem.
  4. Gruszkę zmiksuj blenderem z odrobiną wody z zalewy.
  5. Ułóż por na talerzu. Na nim połóż kurczaka oraz kawałek gruszki i polej sosem z gruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE