Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kurczak na zielono


13.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka podwójna pierś z kurczaka
  • makaron tagliatelle
  • 2 sztuki garście rukoli
  • 2 sztuki garście szpinaku
  • 1 sztuka por (biała część)
  • 5 sztuk dużych pieczarek
  • 1/2 sztuki cebuli
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, dopraw i usmaż na rozgrzanym oleju. Na drugiej patelni uduś pokrojone por, pieczarki i cebulę.
  2. Warzywa dopraw solą i pieprzem, a gdy już będą podduszone, wrzuć je do drobiu i dodaj rukolę oraz szpinak.
  3. Wymieszaj i duś jeszcze około 5 minut.
  4. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do mięsa z warzywami. Duś jeszcze 3 minuty, po czym rozłóż danie na talerze.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE