Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Kurczak na zielono


13.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka podwójna pierś z kurczaka
  • makaron tagliatelle
  • 2 sztuki garście rukoli
  • 2 sztuki garście szpinaku
  • 1 sztuka por (biała część)
  • 5 sztuk dużych pieczarek
  • 1/2 sztuki cebuli
  • przyprawa do kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, dopraw i usmaż na rozgrzanym oleju. Na drugiej patelni uduś pokrojone por, pieczarki i cebulę.
  2. Warzywa dopraw solą i pieprzem, a gdy już będą podduszone, wrzuć je do drobiu i dodaj rukolę oraz szpinak.
  3. Wymieszaj i duś jeszcze około 5 minut.
  4. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu i dodaj do mięsa z warzywami. Duś jeszcze 3 minuty, po czym rozłóż danie na talerze.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE