Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2019 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Kurczak nadziewany mięsem mielonym


19.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki podwójne piersi z kurczaka
  • 30 dag  mięsa mielonego
  • 10 sztuk pieczarek
  • 2-3 sztuki cebule
  • 2-3 łyżki  przecieru pomidorowego
  • szynka parmeńska
  • natka pietruszki
  • zioła prowansalskie
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Pierś kurczaka rozbij cieniutko i lekko posól.
  2. Mięso mielone podsmaż na patelni z posiekaną cebulą i pokrojonymi pieczarkami. Dodaj zioła prowansalskie i przecier pomidorowy. Mocno przypraw.
  3. Na rozbitą pierś wyłóż masę mięsną i posyp obficie zieloną pietruszką. Zwiń roladkę. Owiń ją folią spożywczą i mocno zwiąż na końcach, by wyglądała jak cukierek.
  4. Zagotuj wodę i włóż do niej roladkę na około 10 minut, po 5 minutach odwróć. Z ugotowanej roladki usuń folię i przestudź.
  5. Na desce rozłóż szynkę parmeńską i zawiń w nią ugotowane roladki, umocuj wykałaczkami. Obsmaż na 2-3 łyżkach oleju.
  6. Pokrój roladkę skośnie i podawaj z warzywami ugotowanymi na parze i sosem pieczeniowym lub pieczarkowym.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE