Dzisiaj jest: Czwartek, 16.08.2018 Imieniny: Rocha i Joachima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Kurczak po chińsku


27.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  fileta z kurczaka
  • 380 sztuk mieszanki chińskiej
  • 200 g  ryżu
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 1/2 sztuki pęczka dymki
  • 2 łyżki  oleju rzepakowego
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z kurczaka umyj, osusz, pokrój w paski i oprósz solą. Z pomarańczy wyciśnij sok i wymieszaj go z koncentratem. Dodaj 1/3 szklanki wody. Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie.
  2. Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim kurczaka przez 6-7 minut. Następnie wrzuć warzywa i smaż razem 4 minuty. Po tym czasie wlej sos, duś razem przez 10 minut. Przed końcem smażenia dodaj posiekaną dymkę. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE