Dzisiaj jest: Niedziela, 18.02.2018 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Kurczak po chińsku


27.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  fileta z kurczaka
  • 380 sztuk mieszanki chińskiej
  • 200 g  ryżu
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 1/2 sztuki pęczka dymki
  • 2 łyżki  oleju rzepakowego
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z kurczaka umyj, osusz, pokrój w paski i oprósz solą. Z pomarańczy wyciśnij sok i wymieszaj go z koncentratem. Dodaj 1/3 szklanki wody. Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie.
  2. Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim kurczaka przez 6-7 minut. Następnie wrzuć warzywa i smaż razem 4 minuty. Po tym czasie wlej sos, duś razem przez 10 minut. Przed końcem smażenia dodaj posiekaną dymkę. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE