Przygotowanie:
Kuchnia:
chińska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 100 g chińskiego makaronu
- 1 sztuka filet z kurczaka
- 2 sztuki pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka czerwona papryka
- mała porcja ugotowanych grzybów
- 2 sztuki marchewki
- sól
- pieprz
- olej
- przyprawa do kurczaka
- słodka mielona papryka
- chili
- kilka piórek szczypiorku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i usmaż na rozgrzanym oleju. Dopraw. Cebulę, marchewki oraz paprykę oczyść i pokrój. Dodaj do smażącego się mięsa i chwilę podsmaż.
- Pomidory sparz, obierz, pokrój. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Pomidory i czosnek dodaj do mięsa z warzywami. Następnie dorzuć grzyby i duś wszystko do miękkości.
- Makaron zalej wrzątkiem i odstaw na 5 minut. Odcedź, wymieszaj z mięsem i warzywami. Przed podaniem posyp danie posiekanym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Przyślij przepis