Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kurczak pod warzywami


11.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki piersi z kurczaka
  • 2 sztuki duże cebule
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 4 sztuki marchewki
  • 15 dag  pieczarek
  • świeża bazylia
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka mielona
  • ostra papryka mielona
  • 2 łyżki  majonezu
  • 30 dag  żółtego sera
  • ziarna słonecznika
  • biały lub czarny ryż
  • 1 sztuka jabłko

Sposób przyrządzania:

  1. Obie piersi z kurczaka podziel na pół i rozbij. Dopraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Podsmaż na patelni i wyłóż na blachę.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na złoty kolor. Dodaj pokrojone pieczarki, paprykę pokrojoną w kostkę oraz startą marchewkę. Przypraw i duś do miękkości. Na koniec wrzuć kilka listków świeżej bazylii.
  3. Uduszone warzywa wyłóż na piersi kurczaka. Dodaj majonez i posyp startym żółtym serem oraz pestkami wyłuskanego słonecznika.
  4. Zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Podawaj z ryżem oraz surówką ze startej marchewki i jabłka.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE