Dzisiaj jest: Piątek, 03.04.2020 Imieniny: Ryszarda i Pankracego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Kurczak satay


05.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 łyżki  sosu sojowego
  • 100 g  masła orzechowego
  • 1 łyżeczka  curry
  • 1 łyżeczka  sosu chili
  • 800 g  piersi z kurczaka
  • sok z 1 limonki
  • sok z 1 cytryny
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wlej sos sojowy. Dodaj masło orzechowe i mieszaj do powstania gładkiej masy. Dopraw curry oraz sosem chili.
  2. Kurczaka umyj, osusz, pokrój w paski i włóż do przygotowanej marynaty. Przykryj folią spożywczą i odstaw na kilka godzin do lodówki.
  3. Po tym czasie wbijaj zamarynowane kawałki kurczaka na patyczki do szaszłyków tak, aby owijały się wokół patyczka. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 250 st. C. Podawaj gorące, polane sokiem z limonki i cytryny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE