Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 łyżki sosu sojowego
- 100 g masła orzechowego
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka sosu chili
- 800 g piersi z kurczaka
- sok z 1 limonki
- sok z 1 cytryny
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski wlej sos sojowy. Dodaj masło orzechowe i mieszaj do powstania gładkiej masy. Dopraw curry oraz sosem chili.
- Kurczaka umyj, osusz, pokrój w paski i włóż do przygotowanej marynaty. Przykryj folią spożywczą i odstaw na kilka godzin do lodówki.
- Po tym czasie wbijaj zamarynowane kawałki kurczaka na patyczki do szaszłyków tak, aby owijały się wokół patyczka. Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 250 st. C. Podawaj gorące, polane sokiem z limonki i cytryny.
Źródło przepisu: Palce lizać