Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kurczak w chrupiącej panierce


04.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kurczaka w chrupiącej panierce najlepiej serwować z ziemniakami z wody i ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 750 g  filet z kurczaka
  • 300 g  jogurt naturalny
    bez cukru
  • 400 g  krakersy
    pikantne
  • 5 ziarenek  pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety dokładnie umyj, osusz i pokrój w średniej wielkości paski.
  2. Do miski wlej jogurt. Zamocz w nim kawałki kurczaka, przykryj folią i odstaw miskę do lodówki na 3 godziny.
  3. Krakersy pokrusz, wymieszaj ze szczyptą świeżo zmielonego pieprzu. Kawałki kurczaka obtocz w krakersowej panierce.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej kawałki kurczaka. Piecz 25 minut w 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Coyote

Posty : 5

Przepisy: 37


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE