Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Kurczak w chrupiącej panierce


04.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kurczaka w chrupiącej panierce najlepiej serwować z ziemniakami z wody i ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 750 g  filet z kurczaka
  • 300 g  jogurt naturalny
    bez cukru
  • 400 g  krakersy
    pikantne
  • 5 ziarenek  pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Filety dokładnie umyj, osusz i pokrój w średniej wielkości paski.
  2. Do miski wlej jogurt. Zamocz w nim kawałki kurczaka, przykryj folią i odstaw miskę do lodówki na 3 godziny.
  3. Krakersy pokrusz, wymieszaj ze szczyptą świeżo zmielonego pieprzu. Kawałki kurczaka obtocz w krakersowej panierce.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej kawałki kurczaka. Piecz 25 minut w 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Coyote

Posty : 5

Przepisy: 37


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE