Dzisiaj jest: Niedziela, 26.01.2020 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kurczak w cieście francuskim


03.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 2 opakowania  ciasta francuskiego
  • 1 sztuka żółtko
  • 500 g  piersi z kurczaka
  • 200 g  sera żółtego
  • 450 g  mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 2/3 sztuki marchewki
  • olej
  • sos orientalny do smaku
  • przyprawa do gyrosa

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę i oprósz przyprawą do gyrosa. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  2. Marchewki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Razem z oczyszczoną fasolką podsmaż na czystej patelni. Do warzyw dodaj sos orientalny i podgrzewaj chwilę, ciągle mieszając.
  3. 1 opakowanie ciasta francuskiego rozłóż na blasze do pieczenia. Na ciasto wyłóż mięso z kurczaka. Następnie posyp go startym na tarce żółtym serem. Dodaj kukurydzę oraz podsmażone fasolkę i marchewkę. Wierzch przykryj drugim płatem ciasta francuskiego i posmaruj je rozmąconym żółtkiem.
  4. Piecz w temperaturze 180 st. C przez 40 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE