Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kurczak w orzechowej panierce


24.10.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kurczaka w orzechowej panierce najlepiej podawać z gotowanymi warzywami lub ziemniakami.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka  filet z kurczaka
  • 4 łyżki  bułka graham
    czerstwa
  • 3 łyżki  orzechy włoskie
  • 1 łyżeczka  olej rzepakowy
  • chili (przyprawa)
    do smaku
  • papryka (przyprawa)
    słodka, do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz i pokrój w plastry. Mięso natrzyj olejem, solą, pieprzem, chili i słodką papryką. Następnie włóż do naczynia, przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na 60 minut.
  2. Orzechy włoskie zmiksuj w blenderze i wymieszaj ze startą bułką.
  3. Kurczaka obtocz w orzechowej panierce i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE