Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kurczak w orzechowej panierce


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kurczaka w orzechowej panierce najlepiej podawać z gotowanymi warzywami lub ziemniakami.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka  filet z kurczaka
  • 4 łyżki  bułka graham
    czerstwa
  • 3 łyżki  orzechy włoskie
  • 1 łyżeczka  olej rzepakowy
  • chili (przyprawa)
    do smaku
  • papryka (przyprawa)
    słodka, do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz i pokrój w plastry. Mięso natrzyj olejem, solą, pieprzem, chili i słodką papryką. Następnie włóż do naczynia, przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na 60 minut.
  2. Orzechy włoskie zmiksuj w blenderze i wymieszaj ze startą bułką.
  3. Kurczaka obtocz w orzechowej panierce i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Zobacz więcej na temat:

kurczakprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE