Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Kurczak w orzechowej panierce


24.10.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kurczaka w orzechowej panierce najlepiej podawać z gotowanymi warzywami lub ziemniakami.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka  filet z kurczaka
  • 4 łyżki  bułka graham
    czerstwa
  • 3 łyżki  orzechy włoskie
  • 1 łyżeczka  olej rzepakowy
  • chili (przyprawa)
    do smaku
  • papryka (przyprawa)
    słodka, do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz i pokrój w plastry. Mięso natrzyj olejem, solą, pieprzem, chili i słodką papryką. Następnie włóż do naczynia, przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na 60 minut.
  2. Orzechy włoskie zmiksuj w blenderze i wymieszaj ze startą bułką.
  3. Kurczaka obtocz w orzechowej panierce i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz 30 minut w 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE