Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Lasagne z kapusty


13.10.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Lasagne z kapusty to oryginalna wersja tradycyjnej lasagne. Zamiast bekonu można użyć kiełbasy pepperoni.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusta włoska
  • 2 sztuki  cebula
  • 1 łyżka  smalec
  • 600 g  mięso mielone
    wieprzowo-wołowe
  • 1 sztuka  jajka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • papryka (przyprawa)
    słodka, do smaku
  • 200 g  bekon
    plastry

Sposób przyrządzania:

  1. Liście kapusty włoskiej poodrywaj z głąba. Następnie umyj i sparz w garnku z gorącą wodą. Gdy zmiękną, wyjmij je i odstaw do ocieknięcia.
  2. Cebule obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym smalcu. Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj jajko, zeszkloną cebulę, sól, pieprz oraz mieloną paprykę. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
  3. Dno oraz brzegi naczynia żaroodpornego wyłóż porcją bekonu. Następnie ułóż warstwę kapusty i mięsa. Kontynuuj do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinna stanowić kapusta. Na niej połóż pozostałe plastry bekonu. Zapiekankę przykryj folią aluminiową i piecz 45 minut w 190 st. C. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Coyote

Posty : 5

Przepisy: 37


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE