Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Lasagne z kapusty


13.10.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Lasagne z kapusty to oryginalna wersja tradycyjnej lasagne. Zamiast bekonu można użyć kiełbasy pepperoni.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusta włoska
  • 2 sztuki  cebula
  • 1 łyżka  smalec
  • 600 g  mięso mielone
    wieprzowo-wołowe
  • 1 sztuka  jajka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • papryka (przyprawa)
    słodka, do smaku
  • 200 g  bekon
    plastry

Sposób przyrządzania:

  1. Liście kapusty włoskiej poodrywaj z głąba. Następnie umyj i sparz w garnku z gorącą wodą. Gdy zmiękną, wyjmij je i odstaw do ocieknięcia.
  2. Cebule obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym smalcu. Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj jajko, zeszkloną cebulę, sól, pieprz oraz mieloną paprykę. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
  3. Dno oraz brzegi naczynia żaroodpornego wyłóż porcją bekonu. Następnie ułóż warstwę kapusty i mięsa. Kontynuuj do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinna stanowić kapusta. Na niej połóż pozostałe plastry bekonu. Zapiekankę przykryj folią aluminiową i piecz 45 minut w 190 st. C. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij folię.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Coyote

Posty : 5

Przepisy: 37


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE