Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Leczo z cukinią i kiełbasą


13.10.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3 sztuki średnie cukinie
  • 3 sztuki cebule
  • 4 sztuki białe papryki
  • 1 sztuka i 1/2 pętka kiełbasy
  • 2 łyżki  oleju
  • 180 g  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  ostrej papryki
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka  vegety
  • 1 pęczek  natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, pokrój w piórka i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojoną w półplasterki kiełbasę i chwilę wszystko podsmaż.
  2. Papryki umyj, usuń nasiona i pokrój w kostkę. Cukinię obierz i również pokrój w kostkę. Paprykę i cukinię dorzuć do patelni. Dopraw do smaku ostrą i słodką papryką, vegetą, solą i pieprzem. Podlej wszystko szklanką wody i duś do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy, majeranek oraz posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE