Dzisiaj jest: Wtorek, 21.08.2018 Imieniny: Joanny i Franciszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Leczo z jajkami i kiełbasą


17.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki cebule
  • 20 dag  kiełbasy
  • 8 sztuk czerwonych papryk
  • 8 sztuk dojrzałych pomidorów
  • 4 sztuki jajka
  • 1 pęczek  cebuli dymki
  • olej do smażenia
  • sól drobnoziarnista
  • czarny pieprz grubo mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz i pokrój w ósemki. Kiełbasy obierz ze skórki i pokrój w cienkie półplasterki. Papryki umyj pod bieżącą wodą, a po wydrążeniu gniazd nasiennych pokrój na kawałki. Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i pokrój na małe kawałki.
  2. Na głębokiej patelni rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż na nim cebulę oraz kiełbasę. Następnie dodaj kawałki papryk oraz pomidory. Składniki oprósz solą oraz pieprzem. Duś do momentu, aż papryki zmiękną.
  3. Dymkę umyj i posiekaj. Do zawartości patelni wbij kolejno jajka. Leczo podgrzewaj do czasu, aż jajka się zetną, cały czas mieszając. Zdejmij z ognia i dodaj posiekaną dymkę. Wymieszaj. Podawaj gorące z pieczywem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.60 Ocen: 5

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE