Dzisiaj jest: Środa, 21.02.2018 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5790

Leczo z kiełbaską i cukinią


16.06.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  kiełbasy podwawelskiej
  • 1 sztuka cukinia
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 sztuki słoiczka koncentratu pomidorowego
  • 1 kostka  warzywna
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 sztuki gałązki natki pietruszki
  • 4 sztuki kajzerki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Kiełbasę pokrój w plasterki. Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w paski. Cukinię umyj, osusz i pokrój w dość duże kawałki.
  2. Kostkę warzywną rozpuść w szklance wrzątku, a koncentrat rozprowadź w drugiej szklance wody.
  3. W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj pokrojone kiełbasę, paprykę oraz cukinię. Smaż wszystko razem przez 5 minut, często mieszając. Po tym czasie dodaj bulion oraz koncentrat i wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i gotuj jeszcze 30 minut.
  4. Przed podaniem posyp danie posiekaną natką pietruszki. Podawaj z pieczywem lub ryżem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE