Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Makaron po chłopsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  makaronu rurki
  • 500 g  białej kapusty
  • 500 g  pieczarek
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka cukinia
  • 2 sztuki marchewki
  • 6 sztuk kiełbas śląskich
  • olej
  • 200 g  kwaśnej śmietany
  • 4 łyżeczki  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 1 łyżeczka  ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa oczyść, obierz. Kiełbasę pokrój w półplasterki. Kapustę poszatkuj. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki. Cebule pokrój w piórka, marchewki w słupki, a cebulę w półplasterki. Wszystko kolejno usmaż na rozgrzanym oleju i przełóż do jednego garnka.
  2. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź i wrzuć do garnka z warzywami i kiełbasą.
  3. W misce wymieszaj śmietanę, koncentrat, musztardę, zioła oraz sól i pieprz. Dodaj powstały sos do makaronu i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Dopraw do smaku i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE