Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 100 g makaronu świderki
- 1 sztuka średni kalafior
- 100 g wędzonego boczku
- 1 sztuka kiełbasa podwawelska
- 6 sztuk jajek
- 1 pęczek szczypiorku
- olej
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kalafior oczyść, podziel na różyczki i gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
- Jajka roztrzep w misce. Dopraw solą oraz pieprzem. Boczek pokrój w kostkę, a kiełbasę w półplasterki i podsmaż mięso na patelni.
- Następnie dodaj kalafior oraz makaron i przesmaż. Po chwili zalej wszystko jajkami, wymieszaj i smaż jeszcze 3 minuty. Posyp szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka